Удар за организаторите на АО: Федерер е отказал поканата им да бъде гост на турнира

от в 06:51 на 04.01.2023
Мирела Николова

Миналата година беляза края на кариерата на легендарния Роджър Федерер, който изигра своя прощален мач на демонстративната отборна надпревара Laver Cup. Швейцарецът обаче нееднократно е заявявал, че това не е "сбогом", а по-скоро "довиждане", тъй като възнамерява занапред да остане близо до спорта, който му е дал толкова много през годините. 

Изглежда, че Tennis Australia са решили да поканят 20-кратния шампион от Големия шлем да бъде гост по време на предстоящото издание на Откритото първенство на Австралия, но според разпространената от британската медия Daily Mail информация Маестрото не е приел поканата да отпътува за Мелбърн през настоящия месец. Каква е причината зад това решение на швейцареца, все още не е ясно, но се предполага, че е заради желанието му да прекарва повече време със своето семейство, както той вече многократно сподели.

Така надеждите на организаторите да привлекат Федерер като гост на турнира, вече са отправени към 2024 г., когато ще се навършат точно 20 години от първия триумф на Маестрото в Мелбърн. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Удар за организаторите на АО: Федерер е отказал поканата им да бъде гост на турнира Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook