Ударно завръщане: Кирьос и Кокинакис добавиха нова титла към колекцията си

от в 12:51 на 01.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис са израснали заедно по кортовете и са едни от малкото наистина близки приятели в ATP Тура. Двамата винаги са били считани за едни от най-големите таланти в световния тенис, като се изправят помежду си във финалния двубой на Аустрелиън Оупън при юношите през 2013-та, когато Кирьос печели в последователни сетове.

Оттогава изтече много дълго време, а нещата до голяма степен не се развиха според очакванията за австралийците, защото кариерата на Кокинакис беше съпътствана от множество травми и той беше близо до отказването, докато Ник невинаги показваше нужната отдаденост към спорта и допускаше редица неочаквани поражения.

Всичко обаче се промени през настоящия сезон, след като Танаси вече се състезава без да изпитва болка, а Кирьос преоткри мотивацията си и резултатите не закъсняха. В момента австралийците вероятно се намират в най-сериозния си подем от началото на професионалния си път и продължават изкачването си в ранглистата на сингъл, а същото се случва и в надпреварите по двойки.

Там те сформираха тандем за Откритото първенство на Австралия и се превърнаха в първите участници с "уайлд кард", които печелят турнира. Впоследствие Кирьос и Кокинакис продължиха да си партнират със също толкова голям успех по другите състезания и вчера заслужиха второто си съвместно отличие, триумфирайки на надпреварата в Атланта. Това се случи след победа със 7:6(4) 7:5 над техните сънародници Джон Пиърс и Джейсън Кублер, като въпросното отличие дава сериозни шансове на шампионите да се класират за финалите на ATP в края на сезона.

Първият сет премина без да видим нито една точка за пробив и логично се стигна до тайбрек. В него Кирьос и Кокинакис поведоха с 4:0, само че допуснаха спад в концентрацията си и неочаквано съперниците им наваксаха своя пасив. Тогава последва нова силна серия за първенците от Мелбърн, с която те затвориха частта в своя полза.

Вторият сет се развиваше по абсолютно същия начин и изглеждаше, че няма да станем свидетели на загубено подаване от някоя от двойките в хода на срещата. Тази перспектива обаче беше потъпкана в последния възможен момент, тъй като специалистите на сингъл се сдобиха с мачбол при 6:5 в своя полза и веднага го реализираха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ударно завръщане: Кирьос и Кокинакис добавиха нова титла към колекцията си Калоян Соколов
Теми:  
atp | атланта | Двойки | Ник Кирьос | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook