Ударът на турнира: Бекхенд уинърът на Григор, след който самият той не можа да повярва

от в 17:20 на 17.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров показва най-доброто, на което е способен, през настоящата седмица на АТР 500 надпреварата в Ротердам и напълно заслужено днес си осигури място в полуфиналната фаза на турнира. Това стана факт след изключително драматичен четвъртфинален сблъсък срещу световния №25 Алекс де Минор, в който нямаше нищо сигурно до последната точка.

Двубоят бе решен в тайбрек в третата част, където австралиецът разполагаше с два мачбола, но българинът засвидетелства възхитителна борбеност и съумя да отрази всяка една от възможностите пред опонента си, след което на свой ред да осъществи минипробив и да се поздрави с крайния триумф.

Както се и очакваше заради пословичните атлетични качества на всеки от двамата състезатели, срещата бе изпълнена с изобилие от динамични и продължителни разигравания. Сред тях обаче силно се открои един печеливш удар от бекхенд на Димитров, който хвана милиметри от външната част на линията и заслужи аплодисменти от Де Минор. 

Самият Григор не можа да повярва какво успя да сътвори и в продължение на няколко секунди остана истински стъписан от случилото се. На екраните на корта обаче бе излъчено видеоповторение, на което се видя как топката закача едва няколко милиметра от корта и което предизвика искрена усмивка от страна на нашето момче. 

Въпросното изпълнение дори накара Tennis TV да възкликнат, че това е най-добрият минаващ удар, който съществува, а тук имате възможност да му се насладите сами:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ударът на турнира: Бекхенд уинърът на Григор, след който самият той не можа да повярва Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook