Уилямс отново оцеля в Париж и вече е в трети кръг!

от в 21:01 на 02.06.2021
Диана Андреева

Серина Уилямс продължава участието си в Париж! Световната номер осем се справи с друга ветеранка в спорта, а именно Михаела Бузарнеску. Макар и да беше изправена пред сериозно изпитание, Уилямс намери начин да овладее ситуацията на корта, надделявайки с 6:3 5:7 6:1. 

Американката стартира силно, като изцяло доминираше от дъното на корта и пласираше висок брой завършващи удари. Агресията на Уилямс я отведе до аванс от 5:3 гейма. Фаворитката не позволи изненада и безпроблемно спечели продаването си, с което си гарантира спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви още по-оспорвано. Бузарнеску рязко вдигна оборотите, а играта й и осигури пробив за 4:2. 23-кратната шампионка от Големия шлем обаче не позволи на своята опонентка да излезе напред в резултата и бързо навакса допуснатия брейк, а силите на корта бяха изравнени. Продължителни разигравания доведоха мача до 5:5, когато напрежението оказа влияние върху представителката на Румъния и тя изостана с 15:40. Серина не се възпозва от двата скрити мачбола, а разочарованието й се пренесе и в следващия сервис гейм, когато тя неочаквано се предаде. 

Възвръщайки паритета в отделните части, Бузарнеску се върна на корта след почивката мотивирана да се бори, но Уилямс демонстрира класа и не позволи това да се случи. Американката изцяло доминираше в разиграванията и след като отстъпи само един гейм, тя се поздрави с крайния успех. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс отново оцеля в Париж и вече е в трети кръг! Диана Андреева
Теми:  
Михаела Бузарнеску | ролан гарос | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook