Уилямс отстъпи на Рибакина и се сбогува с мечтата за 24-та титла от Шлема

от в 20:07 на 06.06.2021
Тея Кръстева

23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс отпадна на 1/8-финалите на Откритото първенство на Франция след двусетово поражение от световната номер 22 Елена Рибакина с 6:3 7:5. В хода на двубоя американката на няколко пъти изпускаше инициативата и въпреки че неотлъчно успяваше да се завърне в резултата, Уилямс не осъществи обрата си докрай и по този начин се сбогува с мечтата си за 24-та титла от Шлема тук, в Париж. За място на полуфиналите на Roland Garros казахстанката от руски произход - Рибакина, ще спори с Анастасия Павлюченкова, която по-рано днес отстрани Виктория Азаренка.

Откриващият сет стартира положително за двете тенисистки, които съумяваха да печелят подаванията си на 0. Първият удар дойде при 2:1, когато Рибакина измъкна подаването на своята опонентка и вече водеше с 3:1. 23-кратната шампионка от Големия шлем обаче не бе преклонила глава и след един маратонски сервис гейм на казахстанката Серина Уилямс направи рибрейк - 4:3. Радостта на американката свърши дотук, тъй като Елена Рибакина намери нови сили, с които отново да се откъсне в резултата - 5:3. Когато световната номер 22 бе застанала зад основната линия, сервирайки за спечелване на първата част, тя бе максимално затруднена, само че все пак съумя да сломи съпротивата на Серина Уилямс и да поеме инициативата в отделните части - 6:3.

Световната номер 8 пренесе разрухата в играта си и в началото на втория сет, инкасирайки ранен пробив за 0:1, само че американката бързо се отърси от неприятната ситуация и скоро паритетът в частта бе възстановен - 1:1. Оттам нататък двете спортистки предложиха тенис от най-високо ниво, разменяйки си по още един брейк за 4:4. При 5:5 Серина Уилямс отново предаде подаването си и въпреки че на три пъти в този двубой тя бе съумявала да възвърне равенството в резултата, този път силите й не стигнаха и по този начин казахстанката Елена Рибакина вече можеше да ликува с крайната победа - 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс отстъпи на Рибакина и се сбогува с мечтата за 24-та титла от Шлема Тея Кръстева
Теми:  
серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook