Уилямс премина теста Сабаленка и е във финалната осмица на АО!

от в 06:37 на 14.02.2021
Калоян Соколов

Серина Уилямс имаше тежката задача да се изправи срещу Арина Сабаленка, която е тенисистката в най-добра моментна форма и бе сочена от мнозина като основна фаворитка за титлата. 23-кратната шампионка от Шлемма обаче за пореден път показа, че е много трудна за побеждаване на голямата сцена и в крайна сметка сломи съпротивата на по-младата си съперничка за крайното 6:4 2:6 6:4.

Първата част предложи тенис от най-тежка категория, като всяка една от състезателките се стремеше да вземе инициативата и кратките разигравания властваха на корта, а всяка една по-плитка топка беше наказвана. Първите точки за пробив се откриха пред Сабаленка, но тя не се възползва от тях и беше мигновено наказана от Уилямс, която отмъкна откриващата част с късен брейк в своя полза.

Беларускинята не се сломи от този развой на събитията и бързо показа на бившата номер едно, че далеч не се е предала, а нейната офанзива се увенчаваше със страхотна успеваемост, тъй като я изведе до аванс от 4:1 и Серина изглеждаше напълно безпомощна в тези мигове. Американката все пак се опита да притисне своята съперничка и наред бяха серия от маратонски геймове, само че Сабаленка показа завидна психологическа устойчивост и изравни общия резултат.

Двете бяха запазили най-доброто от себе си за третия сет, който се превърна в истинско украшение на сблъсъка и агресивният тенис властваше на корта, като нито една от състезателките не отстъпваше с нито сантиметър от основната линия. Стигна се до 5:4 в полза на Уилямс, когато беларускинята откри сервис гейма си с бекхенд уинър по правата, ала последваха четири поредни непредизвикани грешки от ракетата й, което подпечата успеха на 39-годишната тенисистка и по този начин тя намери място във финалната осмица, където я очаква мач с една измежду Ига Швьонтек и Симона Халеп.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уилямс премина теста Сабаленка и е във финалната осмица на АО! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook