Уимбълдън ще компенсира играчите, които щяха да попаднат в основната схема

от в 21:05 на 10.07.2020
Калоян Соколов
Уимбълдън бе отменен за пръв път от времето на Втората световна война, като засега е единственият Голям шлем, който предприе тази крайна мярка. Организаторите обаче решиха да изненадат приятно играчите, компенсирайки ги финансово.Турнирът ще раздаде общо 50 милиона паунда на състезатели, а всеки, който щеше да играе в основната схема на сингъл, предстои да получи премия в размер на 25 хиляди паунда, докато тези с ранглистата за участие в пресявките - по 12 500.

Двойковите специалисти и тенисистите в инвалидни колички също няма да останат забравени, получавайки съответно по 6500 и 5000 паунда на човек.

"Щастливи сме да обявим, че ще можем да помогнем на играчите, възстановявайки част от приходите, които щяха да получат на тазгодишното издание. Осъзнаваме трудността на тези месеци за всички тях, включително от финансов характер и се радваме да сме от полза. Голяма част от тях са очаквали нашия турнир, за да получат заслужените си възнаграждения и беше редно да им подадем ръка по някакъв начин" - завършва съобщението, което бе публикувано в официалния сайт на надпреварата.

https://twitter.com/Wimbledon/status/1281560043436019715?s=19

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Уимбълдън ще компенсира играчите, които щяха да попаднат в основната схема Калоян Соколов

Коментари

Следвайте ни в Facebook