Уимбълдън ще бъде отменен тази седмица?

от в 10:42 на 30.03.2020
Димитър Беловски

Уимбълдън ще бъде следващата жертва на коронавируса. Това твърди вицепрезидентът на германската тенис федерация, Дирк Хордорф.

Кризата с коронавируса се засилва във Великобритания и Хордорф е на мнение, че третият турнир от големия Шлем ще бъде отменен.

„Турнирите на трева вече са решили, че няма да се играят,“ каза Хордорф в интервю за германското издание на Sky Sports.

„Уимбълдън отбеляза, че в сряда ще имат спешна среща. Това не са слухове: те ще обявят отмяната на надпреварата,“ продължи германецът.

Той също уточни, че решението вече е взето от ATP и WTA и Уимбълдън трябва просто да го изпълнят.

„Включен съм също в органите на ATP и WTA. Необходимите решения вече са взети там и Уимбълдън ще бъде отменен в сряда. Няма съмнения в това“.

Германецът е на мнение, че надпреварата трудно би намерила свободно място в календара, след като „Ролан Гарос“ обяви, че ще се играе през септември. Причината за това е, че би имало логистични трудности да се играе тенис на трева.

„Уимбълдън има свои собствени закони за тревата и специални условия за осветяване. Уимбълдън през септември, октомври, когато никой не знае дали ще може да играе поради ситуацията с тревата е просто немислимо.“

Тази година турнирът трябва да се играе между 29 юни – 12 юли. Уимбълдън е отлаган за последно по време на Втората световна война. Организаторите на турнира са категорични, че надпреварата няма да бъде проведена без публика.

Засега турнири няма да има до 7 юни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън ще бъде отменен тази седмица? Димитър Беловски
Теми:  
коронавирус | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook