Уимбълдън ще увеличи своята площ близо три пъти (видео)

от в 02:18 на 14.12.2018
Мария Петрова

Ръководството на Уимбълдън планира да увеличи територията на местния тенис клуб. От The All England Lawn Tennis Club са направили оферта от 80,68 милиона долара спрямо голф клуб (Wimbledon Park Golf Club) за неговата територия, която се намира в съседство до тенис кортовете в Лондон, като тя е била приета.

Така, ако сделката бъде одобрена следващата седмица, то Уимбълдън ще увеличи до близо три пъти своята площ. Към момента тя се простира на 42 акра, а новият участък е цели 73 акра.

Шефовете на Уимбълдън планират още от 2013 година да подобрят своята база в опита си да са конкурентни на останалите три турнира от Големия шлем - Australian Open, "Ролан Гарос" и US Open.

Очаква се голф клубът да продължи работата си до 31 декември 2021 година, а чак от 2022 територията му ще бъде приобщена към тенис състезанието. Именно там ще се провеждат квалификациите в надпреварата, а не както досега в Роухемптън.

"За" продажбата са гласували 82% от членовете на голф клуба, а според неговите правила са били нужни 75% да са съгласни.

Това е третата оферта, която ръководството на Уимбълдън прави на голфърите. През 2015 те са отказали 31 милиона долара, а по-рано през 2018 не са се съгласили на 50 милиона.

Очаква се ръководителите на Уимбълдън да построят поне 25 корта. Не се планират други строежи или търговски центрове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уимбълдън ще увеличи своята площ близо три пъти (видео) Мария Петрова
Теми:  
бизнес | голф | голям шлем | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook