Умората си каза думата: Надал получи крампи на пресконференцията си (видео)

от в 17:24 на 17.02.2021
Мирела Николова

Световният №2 Рафаел Надал се сбогува с мечтата си за постигане на рекорден 21-ви трофей от Големия шлем на Откритото първенство на Австралия, след като по-рано днес той изпусна аванс от 2:0 сета срещу Стефанос Циципас, който се превърна в едва втория тенисист, сътворявал пълен обрат над испанеца на "мейджър" надпревара. 

Петсетовият трилър продължи повече от 4 часа, което определено оказа своето влияние върху физическото състояние на Рафа и ако по време на двубоя той успяваше да прикрие умората в мускулатурата си, то на пресконференцията си след края на мача испанецът изпита внезапна болка и реши да напусне залата с журналисти. 

"Това доказва, че не съм бил добре подготвен", призна Надал след завръщането си. „Това е реалността. Просто физически ми липсва малко повече подготовка."

Матадора страдаше от мускулни спазми и по време на една от пресконференциите си на US Open през далечната 2011 г., когато болката беше толкова силна, че той се свлече под масата, а по-късно точно този момент стана причина за множество пародийни снимки в социалните мрежи. Рафа си спомни за случая и подходи с усмивка: „След толкова много шеги по мой адрес в Ню Йорк, реших този път да изляза, за да няма повече подобни ситуации.“


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Умората си каза думата: Надал получи крампи на пресконференцията си (видео) Мирела Николова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook