"Уплаших се, когато достигнах до мачбол": Медведев се пошегува с Мъри след финала в Доха

от в 15:57 на 26.02.2023
Мирела Николова

През настоящата седмица Анди Мъри удиви всички с великолепния си борбен дух, който засвидетелства по пътя към финалната битка на надпреварата в Доха. Бившият номер едно спаси общо 8 мачбола в хода на състезанието и трябваше да играе трети сет във всеки един от двубоите си до полуфиналната фаза, с което несъмнено си спечели страхопочитанието на мнозина свои колеги.

В мача за титлата обаче британецът се изправи срещу Даниил Медведев, който миналата неделя триумфира в Ротердам, след което пренесе безупречните си изяви и на турнира в Доха, където вчера грабна своя втори пореден трофей след успех в последователни части над сър Анди. 

Героичните подвизи на Мъри обаче не са били подминати с лека ръка от Медведев, който по време на церемонията по награждаването сподели с усмивка, че в края на срещата е изпитал известна доза колебание при мисълта за множеството отразени мачболи от британеца в хода на седмицата.

"Държа да кажа колко високо оценявам възможността днес да се изправя срещу Анди. Вчера тренирах във фитнеса, подготвяйки се за своя полуфинал, и започнах да правя последното упражнение от програмата си при резултат 5:4 40:0 за съперника на Анди. 25 минути по-късно Мъри спечели мача след тайбрек - беше лудост. 

Когато днес се приближих на точка до крайната победа, се уплаших и си помислих: "О, не, имам мачбол срещу Мъри в Доха, това не е добър сигнал". Все пак в следващия момент си казах, че не бих могъл да спечеля, ако не достигна до мачбол. Знам, че когато играеш срещу него, до последната точка нищо не е приключило", заяви световният №8.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Уплаших се, когато достигнах до мачбол": Медведев се пошегува с Мъри след финала в Доха Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | даниил медведев | доха | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook