US Open е голямата надежда за тениса през 2020 година

от в 09:20 на 07.06.2020
Павел Димитров

Откритото първенство на САЩ е най-голямата надежда за тенис сезон 2020, спрян от началото на март. В Ню Йорк ще бъдем специално начало за всички - тенисисти, медии и фенове.

Всички се надяват, че от август Турът ще се върне към нормалността. Феновете са гладни за тенис, да видят любимите си герои, които отново да се борят на корта, за да спечелят титли и да им подарят незабравими емоции.

Откритото първенство на САЩ е последният "мейджър" за сезона и въпреки огромния зрителски интерес и най-новите технологични подобрения, като прибиращия се покрив на стадион „Артър Аш“, нюйоркският шлем беше считан от мнозина (погрешно) за най-безинтересния.

Тази година организаторите ще трябва да направят всичко възможно, за да предложат шоу, което ще върне вниманието към тениса. Независимо дали има публика или не, US Open ще бъде център на вниманието след месеци без тенис.

Турнирът е може би най-добрата надежда да предложи на феновете наистина вълшебно двуседмично шоу. Много повече, отколкото в Ролан Гарос. В Париж ще играят през есента при безпрецедентни и несигурни климатични условия и без да има подгряващи турнири на клей.

Накратко - "Ролан Гарос" 2020 е твърде голяма неизвестна, която липсва за US Open.

Откритото първенство на САЩ дава повече гаранции от "Ролан Гарос"

Ако всичко върви по план, тенисистите ще играят в Ню Йорк от 24 август до 8 септември 2020 г. в естествения си и идеален период. Може би ще има и присъствие на фенове. Също така в Ню Йорк, за разлика от Париж, трябва да участват всички най-добри тенисисти.

Транзицията от твърди кортове към клей ще е твърде бърза - само седмица от финала на US Open до старта на "Ролан Гарос", което може би ще откаже някои играчи да играят в Париж и ще се фокусират само върху представянето си в Ню Йорк. Други ще пристигнат уморени, като се има предвид бързата смяна на настилките и само седмица за възстановяване.

Ето защо има основания да се смята, че US Open 2020 ще е време на прераждане за тениса. Играчи, медии и фенове са готови и уверени за завръщането, надявайки се, че това ще бъде незабравимо шоу, мечта която само Ню Йорк може да даде.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
US Open е голямата надежда за тениса през 2020 година Павел Димитров
Теми:  
us open

Коментари





Следвайте ни в Facebook