Успешен старт за Андреев в Сарасота: Надделя над финалиста на Ролан Гарос при юношите

от в 18:21 на 10.04.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев не откри по особено успешен начин изявите си на клей през новия сезон, след като не съумя да преодолее втория квалификационен кръг на Чаланджъра в Мексико Сити. Българинът освен това загуби доста точки в световната ранглиста през последните седмици, след като лекуваше травма и не можа да защити силните си резултати от ранните месеци на 2021-ва.

Днес обаче Ади направи стъпка в правилната посока, преодолявайки с лекота откриващия кръг на пресявките в Сарасота. Андреев се изправи срещу талантливия французин Артур Фис, който е само на 17 години, но вече разкрива сериозния си потенциал, постигайки победи над играчи от ранга на Роман Сафиулин и Робин Хаасе през последните месеци. Освен това тийнейджърът е финалист от миналогодишния Ролан Гарос при юношите и е една от големите надежди на страната си да върне френския тенис обратно на върха, ала засега младокът има да извърви дълъг път пред себе си и родният ни представител го надигра с категоричното 6:3 6:2.

Срещата стартира трудно за третата ни ракета, докато неговият опонент удряше топката изключително чисто и бързо получи две поредни възможности да пробие. Нашият сънародник отреагира по великолепен начин, за да спаси подаването си и впоследствие на свой ред можеше да отмъкне съперниковото подаване, а Фис веднага се пропука и скоро откриващият сет беше в историята.

Двамата състезатели си размениха по един брейк за начало на втората част, но оттам насетне Андреев печелеше голяма част от дългите разигравания и намираше отговор за всички опити на съперника да пробие отбраната му. Това донесе серия от четири последователни гейма в актива на Ади, чието сериозно надмощие го отведе до безкомпромисен краен успех.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешен старт за Андреев в Сарасота: Надделя над финалиста на Ролан Гарос при юношите Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | сарасота | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook