Успешна ли бе работата на Григор Димитров и Крис Гро?

от в 19:16 на 02.01.2021
Анисия Стоева

Григор Димитров и Крис Гро прекратиха съвместната си работа след едногодишно сътрудничество, а новият наставник на българина е Данте Ботини. Това стана ясно от профила на Гришо в ATP, където името на Гро бе заменено с това на Ботини.

Германецът обяви присъединяването си към тим Димитров на 9-ти декември миналата година. Бившият наставник на Томи Хаас подкрепяше националния ни отбор по време на първото издание на ATП Къп, където освен като треньор на най-добрия ни тенисист, Гро даваше насоки и на останалите ни играчи.

Новосъздаденият тим нямаше възможност да тества сработването си, тъй като поради принудителната пауза, турнири не се играха повече от 6 месеца. Въпреки това обаче, Гришо и Крис прекараха тези месеци на самоизолация заедно в Калифорния, имайки привилегията да разполагат с корт и цялото време на света да се сработят по най-добрия начин.

На датата, в която двамата обявиха новината, че ще работят заедно, Григор имаше в актива си 1747 точки и се намираше на 20-то място в света. За съжаление до днес, когато прекратиха съвместната си работа, най-високото класиране на Григор е №19, а в момента се намира под №20. Въпреки малкото надпревари, на които бяха заедно, ето някои сравнения на участията на Димитров от предишни години:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешна ли бе работата на Григор Димитров и Крис Гро? Анисия Стоева
Теми:  
григор | григор димитров | димитров | крис гро

Коментари





Следвайте ни в Facebook