Успешни стъпки на тревата: Кузманов е шампион на демонстративния турнир в Ливърпул!

от в 16:32 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше шанса през тази седмица да се състезава на най-стария демонстративен тенис турнир, след като получи покана от организаторите в Ливърпъл. Събитието е неизменна част от тенис календара през последните 20 години и в него са вземали участие бивши водачи в световната ранглиста, сред които са Новак Джокович и Марат Сафин. Надпреварата се провежда на тревни кортове, което беше главната причина да бъде предпочена от втората ни ракета, за да бъде максимално добра неговата подготовка за предстоящия Уимбълдън.

Досега Мико никога не беше печелил мач върху тази настилка, но съумя да преобърне тези тендеции и през изминалите два дни съумя да надиграе двама от големите млади таланти на британския тенис, а именно Патрик Брейди (8-7 гейма) и Илая Порицки (8-2 гейма), с което си гарантира място във финалната среща.

Там го очакваше двубой с ветерана Маркъс Уилис, който изуми тенис света с рейда си на Уимбълдън през 2017-та година, когато постигна общо шест победи в квалфикациите и достигна до втория кръг на основната схема, където отстъпи на Роджър Федерер. 

Битката между двамата финалисти протече изключително равностойно, като Кузманов пръв реализира пробив и заслужено спечели първия сет, но местният любимец измъкна тайбрека на втората част и шампионът щеше да бъде определен в супер тайбрек до 10 точки. Там никой от двамата не трепна до резултат от 10:10, само че родният ни представител реализира два поредни блестящи минаващи удара и можеше да се поздрави с първата си титла на трева.

От идния понеделник пък за пловдивчанина предстои участие в пресявките на Уимбълдън, а още утре ще стана известно кой ще е неговият дебютен съперник в третия "мейджър" турнир през сезона.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Liverpool International (@liverpooltennis)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешни стъпки на тревата: Кузманов е шампион на демонстративния турнир в Ливърпул! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | ливърпул | титла | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook