Успешно начало за Андрееску и Кенин в Маями

от в 09:14 на 27.03.2021
Диана Андреева

След повече от година отсъствие от корта Бианка Андрееску се зазърна в Мелбърн в началото на годината, но нивото й далеч не бе убедително и тя не съумя да постигне особено добри резултати. Във вчерашния си мач обаче световната номер девет напомни за най-успешните си времена в тениса и независимо от доброто представяне на нейната опонентка Тереза Мартинчова, канадката успя да се наложи със 7:6(5) 6:2. 

Андрееску бе изправена пред сериозни затруднения на сервис, но интензивната й игра не позволяваше на Мартинчова да взима инициативата в разиграванията и така след малко под два часа, прекарани на корта, Андрееску се поздрави с успех. В следващия кръг й предстои среща с американката Аманда Анисимова, която изненада Слоун Стивънс в друг мач от вчерашната програма. 

Трудно начало за друга шампионка от Големия шлем, а именно София Кенин. Америкнаската тенисистка загуби първия сет след почти един час игра, но твърдо решена да се бори до край, тя все пак намери своя ритъм и се поздрави с крайния успех - 6:7(6) 6:1 6:3 над Андреа Петкович.

Това бе първи WTA мач за американката от турнирите в Австралия насам, а неубедителното й предстовяне, в комбинация с добра игра на Петкович и създадоха сериозни затруднения още на старта в Маями. Все пак Кенин успя да намери място в следващия кръг на турнира, а там я очаква световната номер 30 Онс Жабер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало за Андрееску и Кенин в Маями Диана Андреева
Теми:  
андреа петкович | бианка андрееску | маями | софия кенин | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook