Уважението между великите: Джокович със силни думи за Федерер

от в 19:27 на 17.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович и Роджър Федерер изведоха тениса на съвсем различно ниво през последните десетилетия и благодарение на техните повече от изумителни постижения имената им ще бъдат записани със златни букви в историята не само на тениса, но и на спорта като цяло. Съперничеството им е едно от най-големите в тениса, като двамата са се изправяли помежду си общо 50 пъти. Въпреки че са конкурентни на корта, извън него те са засвидетелствали огромно уважение и подкрепа един към друг, които проличаха и на днешната пресконференция на сърбина. Той бе попитан как ще коментира излязлата днес информация относно физическото състояние и възстановяването на Маестрото, а отговорът на световния №1 бе следният:

"Без съмнение Роджър е икона на тениса и хората по целия свят го обичат“, започна Ноле. "Те се наслаждават на играта му, харесват да го наблюдават на корта. Той има изключителен принос към нашия спорт не само на корта, но и извън него, така че в името на тениса искрено се надявам, че ще имаме възможност да го видим в действие още поне един път.

Сигурен съм, че той не иска да завърши кариерата си по този начин. Определено ще направи още един последен опит. Не съм напълно запознат каква точно е травмата му, но знам, че коляното му създава главоболия от доста години. 

Мисля, че след всичко, което е постигнал и направил за този спорт, той заслужава подобаващо сбогуване, разбира се, в случай че контузията не му позволява да играе често в Тура", завърши водачът в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Уважението между великите: Джокович със силни думи за Федерер Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook