В американски сблъсък: Гоф разгроми финалистката от 2017-та и е на 1/8-финал в Ню Йорк!

от в 00:57 на 03.09.2022
Мартин Петков

Кори Гоф през тази година направи големия си пробив на най-високо ниво и достигна мача за титлата на Ролан Гарос, където преклони глава срещу световната номер едно Ига Швьонтек. 18-годишната американка открай време бива сочена за наследничка на сестрите Уилямс, а какво по-добро място от US Open за тийнеджърката да поеме щафетата от легендите на спорта, като тя не спира да впечатлява с изявите си в Ню Йорк и през днешния ден взе скалпа на сънародничката си Мадисън, която игра финал във Flushing Meadows през 2017-та година и някога имаше сходни прогнози за нейното бъдеще. Световната номер 12 изигра един от най-добрите си сблъсъци в последния месец, като нямаше затруднения с това да спечели за 75 минути на корта след 6:2 6:3, класирайки към фазата на осминафиналите, където я очаква ветеранката Шуай Жанг.

Бившата подгласничка от надпреварата прилагаше допълнителна агресия в ударите си на старта, с което изненада младата си сънародничка и потегли по мечтан начин с пробив. Коко обаче бързо намери противодействие срещу стила на съперничката си и пристъпи няколко метра по-назад от обичайното, за да се превърне в "стена" на основната линия, с което грешките се множаха неспирно от страната на Кийс и тийнеджърката не просто заличи пасива си, а дори поведе на свой ред с 4:1. Гоф покачи още повече увереността си след спасен брейкбол и доразви безупречното си представяне, като си послужи отлично с уменията си във фаза атака, за да запише откриващия сет на сметката си още при сервис на 27-годишната американка.

Във втората част се създаде впечатлението, че световната номер 20 има още какво да покаже от себе си в мача, ала неспособността ѝ да печели дългите размени натежа твърде много в идните минути, когато 18-годишната състезателка отново взех връх над сънародничката си и реализира пробив за 4:1. Финалистката от 2017-та с честа вариация в ударите си съумя да разруши ритъма на представителката на следващото поколение и редуцира пасива си, обаче Гоф мигновено покачи оборотите, като смени игровия си план и започна да трупа неистово уинъри на сметката си, за да се поздрави с рибрейк, а с това и с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В американски сблъсък: Гоф разгроми финалистката от 2017-та и е на 1/8-финал в Ню Йорк! Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | кори гоф | мадисън кийс

Коментари





Следвайте ни в Facebook