В битка на квалификанти: Кузманов се бори, но отстъпи на играч извън топ 300 в Прага

от в 19:21 на 02.05.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден Димитър Кузманов намери място в основната схема на Чаланджър турнира в Прага, но днес не успя да удължи победната си серия, допускайки двусетово поражение срещу световния №326 Федерико Гайо, който също трябваше да премине през квалификациите. Пловдивчанинът имаше шанс да вкара двубоя в трети решителен сет, но за съжаление, не се се възползва от него и отстъпи след 6:4 7:6(5) за малко над 2 часа игра.

Началото бе трудно за българина, който не успяваше да издържи на високото темпо на игра, налагано от неговия опонент, и бързо изостана с два брейка и 1:5. Впоследствие Мико значително стабилизира своето представяне и навакса един от пробивите, но това далеч не бе достатъчен, за да продължи в битката за сета, който отиде в сметката на Гойо.

Втората част бе далеч по-равностойна, като благодарение на отличната си защита Кузманов дочакваше грешки от противниковата страна и съумяваше да опази равенството. В средата на сета двамата си размениха по един пробив, след което последваха рутинно спечелени сервис геймове, довели до изиграването на тайбрек. В него съотношението на силите също бе изравнено, но в решителните мигове италианецът показа по-здрави нерви и спечели последните три точки, за да си подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битка на квалификанти: Кузманов се бори, но отстъпи на играч извън топ 300 в Прага Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook