В битката на последните шампиони от Sofia Open: Световният №61 сломи Синер в Париж!

от в 18:16 на 31.10.2022
Мартин Петков

Измина близо месец от края на тазгодишния Sofia Open, който ни предложи множество изненади, сред които неуспеха на Яник Синер при защитата на триумфа му от последните две издания на състезанието и никому очакваният шампион в лицето на Марк-Андреа Хюслер. Именно швейцарецът, макар и индиректно, детронира носителя на шест АТР титли от трона в родната столица, като любопитното в случая е, че жребият за Мастърс 1000 турнира в Париж ги събра заедно още на старта. Италианецът предвид успехите си в зала категорично попадна в ролята на фаворит за този крайно интригуващ сблъсък, ала световният номер 61 за пореден път впечатли с уменията си за произвеждане на печеливши удари и поднесе изненадата на деня, поздравявайки се с победата - 6:2 6:3. По този начин Хюслер вече е част от втория етап на надпреварата в зала "Берси" и ще срещне полуфиналиста от US Open - Карен Хачанов.

Вълнуващите мигове намери място още в самото начало на двубоя, след като статичните действията на южнотиролеца бяха отлично оползотворени от шампиона от Sofia Open, който пласира неколкократно неспасяемо топката и взе ранен превес от пробив. Постепенно световният номер 12 намери нужния ритъм и опитваше да определя темпото на игра, ала началният удар работеше на висота за аутсайдера, който се измъкна от ситуация от 15:40, за да удвои предимството си в идните минути, записвайки закономерно откриващия сет на сметката си с 13 уинъра и едва една непредизвикана грешка в него.

Синер от своя страна видимо изпитваше физически дискомфорт, който не му позволяваше да покаже най-доброто от репертоара си и той се почувства принуден да използва правото си за медицински таймаут. В моментите след интервенцията станахме свидетели на безупречни комбинации от ракетата на италианеца, който достигна и брейкбол, но прийомът "сервис-мрежа", с който Хюслер блесна в София, отново бе приложен отлично и световният номер 61 предотврати опасността. Не отмина много време, преди болките отново да окажат своето влияние върху представянето на фаворита, докато Хюслер беше безкомпромисен при всяка открила му се възможност за атака и спечели четири от последните пет гейма по пътя към сензационния триумф на старта на турнира във френската столица.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В битката на последните шампиони от Sofia Open: Световният №61 сломи Синер в Париж! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | Марк-Андреа Хюслер | париж | париж-берси 2022 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook