В Бургас се проведе турнирът "Първа пролет"

от в 17:02 на 29.03.2016
Tennis.bg

През изминалия уикенд в Бургас се проведе първият за годината тенис турнир за смесени двойки „Първа пролет” 2016г., организиран от ТК” Адвантидж” със съдействието на ТК” Албатрос”.

Зажаднели за тенис и среща с приятели, в турнира се включиха 24 двойки от София, Пазарджик, Раднево, Стара Загора, Сливен, Болярово, Ямбол, Свиленград, Поморие и Бургас.

Отборите бяха разпределени в 6 групи по 4 отбора, като се игра на две бази. Този формат позволи в неделя да се играят осминафинали, в които участваха първите две двойки от всяка група плюс четирите най-добри трети отбора.



След жребия се оформиха интересни сблъсъци между Елена/ Боян Кушев и Надя Савева / Дани Асъмов. Надя и Дани имаха да си връщат на Боби и Елена, които ги бяха надиграли в предния ден в групата. Вероятно подпомогнати от подкрепата на публиката или от настроението, с което се заредиха в събота вечер в местен бар, Надя и Дани взеха така желания с резултат 7:6.

Така се оформиха се двата полуфинала: Л. Петкова/ Г. Милев – Н. Савева/ Д. Асъмов и М. Динкова/А. Костов – С. Ставратева/ Р. Недев.

Очаквано, финалът изглеждаше така: M.Динкова/ А.Костов – Н.Савева/ Д.Асъмов. Динкова и Костов се наложиха след 6:4, 6:4.

Мачът се превърна в истинско бижу, изпълнен с много блестящи изпълнения и феърплей. След няколко обрата, с шампионските купи се сдобиха М.Динкова и А.Костов с 9:7.


Виж още:

Календарът с турнири на Amateur Tennis Bulgaria за 2016



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В Бургас се проведе турнирът "Първа пролет" Tennis.bg
Теми:  
аматьорски тенис | тк адватидж | тк албатрос

Коментари





Следвайте ни в Facebook