В дуела на едноръките бекхенди: Вавринка сломи Гаске и се завърна в 1/4-финалите в Ротердам

от в 15:50 на 15.02.2023
Мирела Николова

Стан Вавринка триумфира на АТР 500 надпреварата в Ротердам през 2015 година и макар в момента да е далеч от тогавашното си ниво, то през днешния ден 37-годишният швейцарец постигна успех над друг ветеран в лицето на Ришар Гаске. В хода на срещата бившият №3 в света бе изключително агресивен и наниза цели 34 уинъра, за да си подпечата крайната победа, дошла след 77 минути престой на корта за убедителното 6:3 6:3. По този начин той си осигури участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където ще се изправи срещу победителя от суперсблъсъка между Стефанос Циципас и Яник Синер. 

Швейцарецът търсеше пътя на атаката още от първите минути на срещата, като не пропускаше възможност да се възползва от твърде плитките и неубедителни удари на противника, за да ускори топката и да поеме контрола върху разиграването в свои ръце. Своя решителен удар Вавринка нанесе в шестия гейм, когато французинът допусна серия от непредизвикани пропуски и сдаде подаването си, позволявайки на съперника си да поведе с 5:2 и да си подсигури успеха в дебютния сет.

Във втората част инициативата продължи да бъде на страната на трикратния шампион от Шлема, който излизаше като победител в по-голямата част от размените на едноръки бекхенди от дъното на корта. Стабилността му от основната линия в комбинация с неговите дълбокопласирани ретури му позволи да осъществи пробив преди първата почивка в сета, след което Стан разви преднината си до 3:1, а от този момент нататък не направи нито крачка назад и след час и 17 минути узакони победата си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В дуела на едноръките бекхенди: Вавринка сломи Гаске и се завърна в 1/4-финалите в Ротердам Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | ришар гаске | ротердам | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook