В главата на шампиона: Ма*ка му, пак ли ще загубя, водейки с пробив в петия сет

от в 10:20 на 31.01.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал демонстрира феноменален характер, след като осъществи обрат от 0:2 сета срещу Даниил Медведев и го надви в над петчасов тенис маратон, за да завоюва рекордна 21-ва титлата от Шлема, изпреварвайки Новак Джокович и Роджър Федерер във въпросния показател. По този начин испанецът взе лек превес в постоянната битка за величие между тримата най-добри тенисисти в историята, а впоследствие сподели емоциите си пред камерата на Eurosport:

"Не знам как го направих. В момента съм унищожен физически, но същевременно съм много щастлив. Не мога да опиша своето удоволетворение, защото чувството е много специално. Умората е огромна и не мога да повярвам как устоях на натоварването в подобен мач, имайки предвид през какво преминах в последните месеци. Не бях подготвен за подобно натоварване, но продължих да се боря и да вярвам в себе си. Несъмнено това е един от най-емоционалниите мачове в моята кариера, а Даниил беше невероятен и игра отлично. Съжалявам за него, защото на няколко пъти съм бил в подобна позиция и не ми е достигало съвсем малко да спечеля надпреварата. Днешният ден обаче е за мен и се борих с всички сили, за да бъда на това място.

Истината е, че бях уморен още след втория сет. Пропуснах сериозни шансове да спечеля втората част и проявих нервност, което се случи и в края на срещата. Винаги е трудно срещу Даниил, тъй като е много интелигентен играч и е склонен постоянно да променя динамиката на мача. Поради тази причина вярвам, че тепърва му предстои да се поздрави с много титли от Големия шлем. През цялото време обаче вярвах в себе си и се замислих как в миналото съм губил много двубои в Мелбърн от водеща позиция и се надявах този път нещата да се обърнат в моя полза. Знаех, че ще е почти невъзможно, само че не спрях да се боря до последната точка, защото нямаше да си простя, ако не го бях сторил.

"Ма*ка му, отново водя с пробив и ще загубя преднината си, което вече ми се случи прз 2012-а и 2017-а година", точно това си помислих в момента, когато Медведев изравни резултата в решителната част. Трябваше обаче да продължа да се боря, макар че бях физически унищожен. Можеше да загубя срещата, но нямаше как да се предам и направих всичко възможно, за да остана ментално в двубоя. В края пък имах известна доза късмет и успях да изиграя отличен последен гейм, а емоциите сега са невероятни" - призна Матадора.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В главата на шампиона: Ма*ка му, пак ли ще загубя, водейки с пробив в петия сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook