В края на декември: Григор в тандем с две Мастърс шампионки, Джокович срещу Кирьос

от в 13:47 на 12.11.2022
Мирела Николова

Сезонът за най-добрия ни тенисист Григор Димитров официално приключи на Мастърса в Париж през миналата седмица, но добрата новина е, че ще можем да се насладим на изявите на нашето момче още веднъж за настоящата календарна година. Това ще се случи в края на декември, когато българинът ще вземе участие в новосъздадената отборна надпревара World Tennis League, която ще бъде с демонстративен характер и ще се проведе в дните между 19 и 24 декември в Дубай. 

Участниците в турнира са разделени в четири отбора, които ще играят помежду си по системата "всеки срещу всеки". Тимовете са съставени от по 4 или 5 души, като сблъсъците между тях ще се състоят от три отделни срещи - един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки. Всеки от двубоите ще се играе във формат 2 от 3 сета, като третата част ще бъде супертайбрек до 10 точки. Финалът ще противопостави двата отбора, които са с най-добри показатели в хода на състезанието. 

Димитров ще бъде част от отбора, носещ името The Falcons ("Соколите"), докато останалите тимове са The Kites ("Хвърчилата"), The Hawks ("Ястребите") и The Eagles ("Орлите"). В същия отбор като хасковлията ще бъде 21-кратният шампион от Шлема Новак Джокович, а компания ще им правят две носителки на титли от сериите "Мастърс 1000" в лицето на Паула Бадоса и Арина Сабаленка.

Вече е ясна и програмата за провеждане на отделните срещи в надпреварата, като прави впечатление, че нашият сънародник е избран да играе единствено на смесени двойки. Всички мъжки мачове поединично на отбора ще бъдат поети от Джокович, на когото му предстои да премери сили с Ник Кирьос, Феликс Оже-Алиасим и завръщащия се след контузия Александър Зверев.

Програмата за мачовете с участието на отбор The Falcons:

20 декември (The Falcons - The Hawks):

1. Новак Джокович - Александър Зверев

2. Арина Сабаленка - Елена Рибакина

3. Григор Димитров/Паула Бадоса - Доминик Тийм/Анет Контавейт

21 декември (The Falcons - The Eagles):

1. Новак Джокович - Ник Кирьос

2. Паула Бадоса - Каролин Гарсия

3. Григор Димитров/Арина Сабаленка - Бианка Андрееску/Андреас Сепи

23 декември (The Falcons - The Kites):

1. Новак Джокович - Феликс Оже-Алиасим

2. Арина Сабаленка - Ига Швьонтек

3. Григор Димитров/Паула Бадоса - Гаел Монфис/Саня Мирза

Пълната програма за турнира:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В края на декември: Григор в тандем с две Мастърс шампионки, Джокович срещу Кирьос Мирела Николова
Теми:  
atp | world tennis league | wta | Арина Сабаленка | бгтенис | григор димитров | любопитно | новак джокович | паула бадоса | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook