В мач, изпълнен с обрати: Лазаров заслужи мястото си на втори пореден финал!

от в 12:03 на 29.07.2022
Калоян Соколов

Александър Лазаров определено пази добри спомени от Грузия, след като през миналата година спечели титлата на турнира в Телави, а днес си осигури възможност за спечелването на нов трофей в тази страна. Това се случи с цената на много усилия в един наглед протоколен мач за четвъртата ни ракета. Българинът спечели първите девет гейма от двубоя си срещу руснака Евгени Филипов, но изпусна инициативата и така се стигна до решителен сет, в който Алекс показа по-голямата си класа и се наложи с крайното 6:0 4:6 6:2.

Така родният ни представител записа своята девета поредна победа и утре ще се опита да завоюва втората си купа на сингъл през сезона, като негов съперник във финала ще бъде друг представител на Русия, а именно световният №953 Сава Полухин.

Началото на мача се превърна в същинска наказателна акция на Лазаров, който рядко губеше точки на собствен сервис и същевременно беше безупречен на ретур, което му позволи да осъществи цели три пробива и да не загуби нито един гейм в откриващия сет.

Нещата не се промениха особено във втората част, тъй като софиянецът увеличи преднината си до 6:0 3:0 и изглеждаше, че двубоят се доиграва, само че тогава се стигна до необясним спад в нивото на поставения под номер три. Това доведе до сериозен обрат в съотношението на силите и изведнъж световният номер 914 достигна до неочакван паритет в общия резултат.

Третият сет започна с ранна размяна на брейкове, но оттам насетне Лазаров се върна към играта си от дебютните минути на сблъсъка и не остави никакви шансове на своя опонент, намирайки заслужено място в спора за трофея в Тбилиси.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач, изпълнен с обрати: Лазаров заслужи мястото си на втори пореден финал! Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | Обзори | тбилиси

Коментари





Следвайте ни в Facebook