В навечерието на АО: Първият противник на Надал в Мелбърн отстъпи на световния №84

от в 12:15 на 13.01.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден бе изтеглен жребият за предстоящото Открито първенство на Австралия, който не бе никак благосклонен към миналогодишния шампион Рафаел Надал, противопоставяйки го на един от най-опасните млади таланти в лицето на 21-годишния Джак Дрейпър. Британецът остави отлични впечатления с играта, която демонстрира през настоящата седмица на АТР 250 надпреварата в Аделаида, където достигна до полуфиналната фаза без загубен сет.

Там обаче той се препъна срещу световния №84 Сун-уу Куон след близо тричасова битка, завършила в полза на южнокорееца със 7:6(6) 6:7(2) 6:3. Така Куон продължава към финалния сблъсък, в който ще спори за своята втора титла срещу победителя от мача между Танаси Кокинакис и Роберто Баутиста Агут.

Както в откриващия, така и във втория сет силите на корта бяха напълно изравнени и никой от двамата не успяваше да вземе значително предимство в резултата, като поради тази причина всяка от първите две части завърши с тайбрек. В първия младокът навакса изоставане от 2:5 точки благодарение на офанзивния си стил на игра, но впоследствие няколко негови пропуска помогнаха на азиатеца да поведе в общия резултат. Тайбрекът на втората част пък протече изцяло под доминацията на Дрейпър, който реализираше уинър след уинър и не след дълго вкара срещата в трети сет.

Решителната част обаче стартира кошмарно за британеца, тъй като още в първото си подаване той изпита колебания от сервис линията и инкасира пробив на нула. Оттам насетне Куон поддържаше безпроблемно аванса си и без да се налага да предприема излишни рискове, увеличи преднината си до 5:3. Тогава той отново повиши интензитета в играта си и съумя да осъществи втори брейк, с който подпечата билета си за финала.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В навечерието на АО: Първият противник на Надал в Мелбърн отстъпи на световния №84 Мирела Николова
Теми:  
atp | Аделаида | джак дрейпър | Обзори | сун-уу-куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook