В навечерието на Уимбълдън: Кирьос прекрати участието си в Майорка поради травма

от в 19:25 на 22.06.2022
Мартин Петков

Ник Кирьос за поредна година в професионалната си кариера взе решението да пропусне целия клей сезон, взимайки си двумесечна почивка от Тура, като се завърна обратно на корта за старта на тревните надпревари. Австралиецът неведнъж се е оприличавал като един от най-добрите на зелената настилка, ако не и най-добрият, ала към момента все още изпитва затруднения да го докаже, навярно поради липсата на игрова практика, и неизменно отпадна в полуфиналите на турнирите в Щутгарт и Хале, с което остана сред непоставените за Уимбълдън.

С началото на тази седмица канберецът се включи на надпреварата в Майорка, която се явява генерална репетиция преди началото на най-стария тенис турнир, откривайки участието си с успех в три сета през вчерашния ден срещу Ласло Джере, като днес трябваше да излезе на корта в испанския град за срещата си с местния любимец Роберто Баутиста Агут. Именно в този момент обаче изглежда, че честите паузи и нарушената физическа подготовка на Кирьос отново оказаха своето пагубно влияние върху представянето на бившия номер 13 и той бе принуден по-рано днес да прекрати кампанията си в Майорка, което бива породено от травма в областта на корема. Ето и какво каза австралиецът по въпроса:

,,Съжалявам, че съм принуден да се откажа от двубоя ми довечера. Изиграх доста добри мачове напоследък, но за жалост, тази сутрин се събудих с болки в коремните ми мускули. Посетих доктора на турнира веднага и той ме посъветва да не играя днес. Наистина ценя надпреварата в Майорка, но ще последвам лекарската препоръка, защото не искам да рискувам участието си на Уимбълдън следващата седмица." - сподели двойковият шампион от АО по повод оттеглянето си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В навечерието на Уимбълдън: Кирьос прекрати участието си в Майорка поради травма Мартин Петков
Теми:  
atp | контузия | майорка | Ник Кирьос | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook