В помощ на децата в Казахстан: Рибакина отказа премия за трофея на Уимбълдън

от в 18:43 на 15.07.2022
Мирела Николова

Елена Рибакина триумфира в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания, превръщайки се в първата представителка на Казахстан с титла от Големия шлем. Въпреки че е родена и израснала в Москва, през 2018 година тя сменя националността си и започва да се състезава за Казахстан, като в редица свои интервюта споделя колко доволна е от направения избор и колко много дължи на Казахстанската тенис федерация за подкрепата, която са ѝ оказали през годините. 

Сега световната №23 иска да върне жеста, след като наскоро обяви желанието си паричната премия, която федерацията ѝ предлага като възнаграждение за успеха на Уимбълдън, да бъде пренасочена към младите надежди на Казахстан.

"На първо място, бих искала да помогна на юношите в страната и повечето от парите ще отидат при тях. Останалата част ще отделя за приюта за животни, който посетих и бях силно развълнувана след това", заяви бившата №15. "Преходът от юношеския към професионалния тенис е много труден. Освен факта, че трябва да имаш добър екип около себе си, е важно да се отбележи, че дори тогава няма гаранция, че можеш да продължиш да играеш на високо ниво при професионалистите. Малцина са тези, които успяват да стигнат до върха. Имах голям късмет в това отношение", добави Рибакина.

"Преди пет години не знаех накъде да поема. Бях на около 17-18 години. Трябваше да реша дали искам да продължа да играя тенис професионално или да се отдам на образованието си. Именно в този момент Казахстан ми помогна. Просто се намерихме и в крайна сметка съм много щастлива, че приключението ми продължава именно с Казахстан. Всичко, което се случва, е благодарение на Казахстан. Изключително благодарна съм за цялата подкрепа", разказа 23-годишната тенисистка.

Източник: First Sportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В помощ на децата в Казахстан: Рибакина отказа премия за трофея на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | интервю | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook