В първия си мач от АО насам: Световната №4 се завърна с обрат на старта в Индиън Уелс!

от в 07:08 на 12.03.2023
Мартин Петков

Онс Жабер през миналия сезон безспорно беше една от тенисистките, които преминаха на следващото ниво в своето развитие, след като тунизийката спечели дебютната си титла от категория WTA 1000 и игра финал на Уимбълдън и на US Open, но загуби респективно от Елена Рибакина и от Ига Швьонтек. Началото на тазгодишната тенис кампания за арабката не протече по план след ранното ѝ поражение на Аустрелиън Оупън, което беше последвано от травма и за огромно нейно съжаление, както и на почитателите ѝ, тя пропусна на практика серията си от домашни турнири в Близкия изток.

Въпреки това, през днешния ден световната номер 4 се завърна обратно в Тура с откриващия си мач на WTA 1000 състезанието в Индиън Уелс, където изпита трудности срещу "щастливата губеща" Магдалена Фрех, но успя да осъществи пълен обрат и триумфира с победата след час и 44 минути - 4:6 6:4 6:1. С успеха си тунизийката подпечата мястото си в третия кръг на надпреварата, където ще срещне олимпийската сребърна медалистка Маркета Вондроушова, именно от която загуби на старта на сезона в Мелбърн.

Дебютната част на двубоя протече при пълен паритет в съотношението на силите, като трудно можеше да се определи коя от двете тенисистки има игровото предимство. Първа колебания в представянето си обаче допусна фаворитката, която инкасира пробив, с което "отвори вратата" към поредица от брейкове, която в крайна сметка завърши печелившо за полякинята и тя причисли откриващия сет към актива си.

Втората част ни предложи поредната размяна на загубени подавания на сервис, преди под знака на доминацията на началните удари да бъдем отведени до деветия гейм, превърнал се в решителен, след като Жабер успя да пробие световната номер 106 и върна равенството в общия резултат на електронното табло. Заключителният трети сет пък ни предостави пълния блясък в играта на двукратната финалистка от Шлема, която нагледно демонстрира разликата в класите и с три безответни брейка на сметката си сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В първия си мач от АО насам: Световната №4 се завърна с обрат на старта в Индиън Уелс! Мартин Петков
Теми:  
wta | завръщане | индиън уелс | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook