В руски сблъсък: Рубльов сломи олимпийския вицешампион и мечтае за нов финал в Княжеството

от в 15:50 на 13.04.2023
Мартин Петков

Андрей Рубльов имаше известни трудности в откриващия си мач за сезона на клей, след като трябваше да навакса сет пасив срещу Жауме Мунар, но се справи със задачата и потегли успешно на Мастърса в Монте Карло, където е бивш финалист. Още във втория си мач в Княжеството пък руснакът трябваше да премери сили със своя добър приятел и партньор в състезанието на двойки Карен Хачанов, който се намира в подем от началото на 2023-та година, като това видимо не трогна световния номер 6 и той надделя над сънародника си след час и 29 минути на корта - 7:6(4) 6:2. По този начин московчанинът, който изравнява баланса на победите между себе си и полуфиналиста от Аустрелиън Оупън, имайки двамата вече по два успеха, продължава напред в Монако към финалната осмица и в спор за място на полуфиналите ще срещне квалификанта Ян-Ленард Щруф, който по-рано днес елиминира Каспър Рууд.

От самото начало на двубоя беше зададено темпото сервиращите да са определящата сила на корта, като размените от основната линия протичаха на висока скорост и всеки от двамата руснаци имаше своите дивиденти, но въпреки това под канонадата от форхенди не станахме свидетели на нито един брейкбол в хода на дебютната част и логично ни предстоеше да наблюдаваме тайбрек. В него Рубльов светкавично се откъсна напред в резултата с аванс от 5:1 точки, като макар и да допусна някои лековати грешки в идните минути, то успя да стори необходимото, за да запише откриващия сет на сметката си.

Хачанов не остана безразличен към случилото се и отреагира подобаващо на старта на втората част, когато влезе в серия от поредни точки и осъществи първия брейк в хода на сблъсъка. Водачеството на световния номер 12 в резултата обаче не просъществува дълго, след като мигновено бившият финалист в турнира вдигна оборотите и съумя да спечели шест от следващите седем гейма, като проби на три пъти подаването на сребърния олимпийски медалист и узакони триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В руски сблъсък: Рубльов сломи олимпийския вицешампион и мечтае за нов финал в Княжеството Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | карен хачанов | монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook