В сблъсък на "лошите момчета": Кирьос обърна Басилашвили и е 1/4-финалист в Щутгарт!

от в 21:27 на 09.06.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос за трета поредна година взе решение да пропусне сезона на клей, и бе извън Тура в продължение на повече от два месеца. Това обаче пи никакъв начин не се отразява на резултатите му през настоящата седмица на АТР 250 турнира в Щутгарт, където днес записа втори пореден успех и се класира за четвъртфиналната фаза. През днешния ден той успя да сломи съпротивата на петия поставен в схемата Николоз Басилашвили и реализирайки обрат, затвори двубоя в своя полза за крайното 6:7(4) 6:4 6:3. В битка за място на полуфиналите "лошото момче на тениса" ще се изправи срещу Мартон Фучович, който по-рано елиминира Хуберт Хуркач.

Австралиецът се нуждаеше от известно време, за да навлезе в ритъм, което доведе до опасност от пробив още в откриващия му сервис гейм. Тя обаче бе незабавно отразена и съвсем скоро мачът бе вкаран в очакваното си русло, а именно кратки разигравания, протичащи под контрола на сервиращия. Подавайки за оставане в сета при 5:6, грузинецът бе поставен под сериозно напрежение, тъй като му се наложи да спасява два сетбол, но именно тези моменти той не се поколеба да заеме офанзивна позиция и да предизвика пропуски на съперника, за да си осигури изиграването на тайбрек. Там късен минипробив в полза на световния №26 наклони везните в негова полза и спечелвайки 5 от последните 7 точки в частта, Басилашвили откри сметката си в общия резултат.

Кирьос продължи да бъде агресивен при посрещане в началото на втората част, където реализира пробив още в първия възможен момент. В ответното си подаване той изостана с 0:30, но тогава последва смразяващ форхенд уинър от негова страна, който внесе огромна доза импулс в действията на 78-ия в света. От този момент до края на частта Ник загуби едва една точка на собствен сервис и не след дълго вкара срещата в трети решителен сет.

Там резултатът се развиваше напълно равностойно, преди канберецът отново да покачи нивото си и същевременно да се възползва от неубедителните изяви на противника, за да осъществи пробив в седмия гейм. Това бе повратната точка в сблъсъка, тъй като Кирьос влезе във впечатляваща серия и нямаше сила, която да го спре по пътя му към четвъртфиналите в Германия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на "лошите момчета": Кирьос обърна Басилашвили и е 1/4-финалист в Щутгарт! Мирела Николова
Теми:  
atp | Ник Кирьос | николоз басилашвили | Обзори | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook