В сблъсък на шампионки от Шлема: Остапенко разгроми Радукану след по-малко от час на корта!

от в 23:08 на 18.04.2023
Мартин Петков

Силната WTA 500 надпревара в Щутгарт за пореден сезон събра елита на женската тенис сцена, като в едно от украшението на първия кръг в германския град се превърна сблъсъкът между бившите шампионки от Големия шлем - Йелена Остапенко и Ема Радукану. Въпреки големите очаквания към мача помежду им, то латвийката, която през 2017-а година завоюва титлата на Ролан Гарос, засвидетелства значително по-голямата си класа върху клея и се поздрави с победата за само 59 минути на корта - 6:2 6:1. С успеха си световната номер 22 се класира за втория кръг в състезанието, където ѝ предстои да срещне третата поставена Онс Жабер.

Още от самото начало на двубоя Остапенко демонстрира нагледно желанието си да контролира случващото се на корта, като взимаше рано топката и чрез агресивните си ударите съумяваше да продуцира немалко завършващо отигравания. Именно с този си стил на игра световната номер 22 не позволяваше по никакъв начин на британката да разкрие уменията си върху землената настилка, като бившата шампионка от Ролан Гарос навлезе в серия от пет поредни спечелени гейма, която ѝ се оказа предостатъчна, за да запише откриващия сет на сметката си.

Развоят на втората част пък беше напълно огледален на това, което бяхме видяли досега в срещата, след като латвийката изразено доминираше над световната номер 68 при размените от основната линия, което доведе до два пробива в актива ѝ. Впоследствие Остапенко съумя да защити единствената заплаха за подаването си в хода на двубоя, като отрази брейкбол и броени минути по-късно отново отмъкна сервиса на Радукану, за да сложи точка на спора след по-малко от час игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на шампионки от Шлема: Остапенко разгроми Радукану след по-малко от час на корта! Мартин Петков
Теми:  
wta | ема радукану | йелена остапенко | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook