В сянката на Ролан Гарос: 21-годишен българин с отлични изяви в Гърция

от в 22:56 на 27.05.2022
Мирела Николова

През настоящата седмица всички сме вперили поглед в Откритото първенство на Франция, но си струва да обърнем внимание и на отличните изяви на Симон Антони Иванов на ITF M15 надпреварата в гръцкия град Хераклион. Напоследък нашето момче трябваше да преглътне редица поражения в ранни етапи, като от началото на сезона до тази седмица не бе постигал две последователни победи. Сега обаче българинът изглежда оставил всички проблеми зад гърба си, тъй като през утрешния ден ще играе за влизане във финала поединично, като също така ще излезе в битка за титлата на двойки.

Днес нашият сънародник бе повече от убедителен срещу поставения под номер 8 в схемата Келси Стивънсън, триумфирайки в двубоя след крайното 6:0 7:5. Откриващият сет протече под пълната доминация на варненеца, докато във втората част станахме свидетели на цели седем пробива, преди в крайна сметка Иванов да съумее да реализира брейк в дванадесетия гейм, с което да сложи окончателно точка на спора. В следващия етап той ще се изправи срещу третия поставен и световен №676 Жером Ким от Швейцария.

В надпреварата при тандемите Иванов си партнира с Кит Вонг Конг, заедно с когото по-рано през седмицата отстраниха първите поставени в схемата, като през утрешния ден им предстои да излязат в сблъсъка за титлата на двойки срещу Шинджи Хазава и Шуичи Секигучи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сянката на Ролан Гарос: 21-годишен българин с отлични изяви в Гърция Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | Обзори | симон антъни иванов | хераклион

Коментари





Следвайте ни в Facebook