В среща на олимпийски медалисти: Хачанов подчини шампиона от Монреал на US Open!

от в 05:37 на 05.09.2022
Калоян Соколов

Миналогодишната Олимпиада беше изключително успешна за Карен Хачанов и Пабло Кареньо Буста, които тогава се изправиха в полуфинален сблъсък помежду си, като в крайна сметка руснакът се наложи и впоследствие се окичи със сребърния медал, докато Кареньо Буста трябваше да се задоволи с бронза. Днес до голяма степен събитията се повториха, защото световният номер 31 се оказа твърде силен за шампиона на Мастърса в Монреал и го надви след петсетова схватка - 4:6 6:3 6:1 4:6 6:3. По този начин Хачанов си гарантира четвъртфинален сблъсък срещу Ник Кирьос, който преди малко детронира защитаващия шампион Даниил Медведев.

Испанецът се защитаваше образцово от самото начало, изчаквайки търпеливо неговият опонент да се поизнерви и да рискува прекомерно. Точно така се и случи, тъй като 27-ият поставен непрекъснато пресилваше отиграванията си, което позволи на Кареньо Буста да се поздрави със спечелването на откриващия сет.

Руснакът обаче не се обезкуражи и изглеждаше още по-мощен във втората част, където често го виждахме да пласира уинъри от много трудни положения и същевременно да подхожда много по-внимателно в размените от дъното на корта. Тази тактика донесе нужните дивиденти на Хачанов, като не след дълго имахме равенство в общия резултат. 

Подгласникът от Токио не спря дотук и доминираше изцяло в третия сет, докато ибериецът започна да изпитва сериозни проблеми с придвижването си и можеше единствено да наблюдава как топката преминава покрай него. Все пак по-високоранкираният състезател не се предаде, а неговите физически проблеми го принудиха да действа на ръба на риска, което в един момент се отплати и 15-ият в света съумя да се добере до пети решителен сет.

В него Хачанов печелеше множество лесни точки с помощта на своя сервис, докато опонентът му беше останал без почти никакви сили и логично се стигна до пробив в полза на руснака за аванс от 4:2 гейма, след което скоропостижно крайната победа беше извоювана от сочения предварително за аутсайдер тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В среща на олимпийски медалисти: Хачанов подчини шампиона от Монреал на US Open! Калоян Соколов
Теми:  
atp | възпитание | карен хачанов | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook