В стила на Циципас: Играч беше дисквалифициран заради твърде дълга тоалетна пауза

от в 16:43 на 07.09.2022
Калоян Соколов

Тенисът е изключително динамичен спорт и феновете му се радваме на почти непрекъсната игра, в която накъсванията са голяма рядкост. Състезателите са принудени сами по най-бързия начин да намерят нужните решения, за да обърнат дадената среща в своя полза и сме лишени от постоянните тактически паузи, които изобилстват в спортните събития зад Океана. Все пак някои тенисисти се опитват да прибягват до дадени хитрини в срещите си, като неведнъж сме ставали свидетели на фективни медицински таймаути или ненужно използване на системата "Ястребово око".

Напоследък пък най-предпочитания подобен метод беше т.нар "тоалетна почивка", през която играчът може да се разходи до съблекалнята и да се освежи. Тази идея обаче беше опорочена неведнъж, защото редица играчи дори не използваха тоалетната, след като се възползваха от тази вратичка в правилника и просто гледаха да разстроят ритъма на опонента си. Веднага в главите ни изниква примера със Стефанос Циципас, който на миналогодишния US Open неизменно хукваше към съблекалните, когато губеше даден сет и всеки път се бавеше по близо четвърт час. Това накара ATP да вземе спешни мерки и в момента тенисистите имат право на само едно подобно 3-минутно прекъсване в хода на своите мачове.

Изглежда определеното време за почивка се е оказало крайно недостатъчно за Николас Морено Де Алборан, което е довело до неговата дисквалификация през вчерашния ден. Американецът печели втората част от двубоя си с Федерико Делбонис на Чаланджъра в Севиля и решава да ползва своите 3 минути на спокойствие, само че нарушава правилника и изобщо не влиза в тоалетната, а си взема душ.

Впоследствие играчът установява, че е дисквалифициран от турнира, завръщайки се с близо 10-минутно забавяне на корта. Интересното е, че главният съдия се е допитал до Делбонис дали да прибегне към най-тежката санкция, а аржентинецът категорично е отказал да чака повече съперника си и така постига служебна победа, с която е продължил към фазата на осминафиналите в испанския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В стила на Циципас: Играч беше дисквалифициран заради твърде дълга тоалетна пауза Калоян Соколов
Теми:  
видео | любопитно | николас морено де алборан | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook