В тийнейджърския сблъсък в ИУ: Гоф не остави шансове на финалистката от Аделаида!

от в 03:04 на 13.03.2023
Мартин Петков

Следващата генерация в тениса настъпва с все по-бързо темпове в челните позиции на световната ранглиста и често ставаме свидетели на впечатляващи успехи от мъже и жени, намиращи се все още в тийнейджърска възраст. Две от най-видните представителки на новото поколение пък са именно 18-годишната Линда Носкова, останала в ролята на подгласничка в Аделаида в началото на сезона, и Кори Гоф, която днес навършва 19 години.

Жребият за WTA 1000 надпреварата в Индиън Уелс пък изправи именно двете млади надежди на тениса една срещу друга в третия етап на състезанието, като въпреки наглед равностойния развой на събитията, то американката доказа статута си на световна номер 6 и се поздрави с победата, дошла за час и 19 минути на корта - 6:4 6:3. По този начин местната любимка Коко се класира за осминафиналната фаза в пустинния град и ще срещне Ребека Патерсон.

Още от самото начало на двубоя Гоф започна да упражнява сериозен натиск върху подаването на чехкинята, която трепна и прибегна до повишен риск в действията си, който предизвика куп неточности и пробивът в актива на домакинската представителка беше факт. Впоследствие световната номер 54 дочака своя шанс в осмия гейм, когато навлезе в ритъм и разполагаше с точка за заличаване на пасива си от брейк, но финалистката от Ролан Гарос остана хладнокръвна и удържа началния си удар, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част Коко продължи да развива играта си и постепенно установи траен контрол над случващото се, с което си заслужи предимство от пробив в актива. Носкова от своя страна така и не успяваше да намери противодействие срещу безгрешния тенис на своята връстничка, докато Гоф имаше комфорта да пресира сервиса на противничката си и дублира преднината си, узаконявайки своята победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В тийнейджърския сблъсък в ИУ: Гоф не остави шансове на финалистката от Аделаида! Мартин Петков
Теми:  
wta | индиън уелс | кори гоф | линда носкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook