В здрава битка: Фриц отрази 5 сетбола и сложи край на участието на бившия шампион Вавриника

от в 19:48 на 12.04.2023
Мартин Петков

Стан Вавринка неколкократно в последния месец загатна с представянето си за формата си от най-добрите си дни на корта, като успехът му над световния номер 9 Холгер Руне на надпреварата в Индиън Уелс беше повече от показателен за завръщането на ветерана на голямата сцена. Швейцарецът успя наглед да пренесе добрите си изяви и на клей, след като потегли с труден успех на Мастърса в Монте Карло, където е бивш шампион в състезанието и беше възнаграден от организаторите с "уайлд кард".

Препятствието пред 3-кратния носител на "мейджър" трофеи във втория кръг обаче безспорно беше повече от сериозно в лицето на осмия поставен в схемата - Тейлър Фриц, който макар и да не се слави с играта си на червени кортове, то статутът му на световен номер 10 не трябва да бъде така лесно подминаван. Сблъсъкът между двамата пък донесе множество драматични моменти, намерили място в хода на първия сет, след като Вавринка пропусна цели пет сетбола, преди да загуби частта и оттам насетне вдъхновеният американец беше безкомпромисен, подпечатвайки победата си след час и 39 минути на корта - 7:6(10) 6:2. С успеха си Фриц се класира за осминафиналната фаза в Княжеството, където му предстои среща с екзекутира на Григор Димитров - Иржи Лехечка, който по-рано днес елиминира първата ни ракета.

Темпото в двубоя беше високо още от самото начало, като сервиращите контролираха изцяло случващото се на корта и единствените три шанса за пробив в хода на частта се откриха пред "Станимал", като вторите два от тях бяха дори със статута на сетболи, ала отличното сервиране под напрежение на световния номер 10 изигра ключова роля и той си гарантира тайбрек. В него видяното досега в срещата до голяма степен остана непроменено, като двамата продължиха да печелят подаванията си, при което водачеството непрестанно сменяваше притежателя си, преди бившият шампион да реализира минипробив, извел го напред с 10:9 пункта, но дори това не успя да пречупи съпротивата на Фриц, който впоследствие вдигна оборотите и спечели следващите три точки, за да отмъкне откриващия сет.

Във втората част придобития импулс в представянето на американеца беше лесно забележим, като той намираше все по-добре центъра на ракетата си при ударите си в офанзивен план и неспирно увеличаващите се уинъри в сметката му единствено доказваха това. Световният номер 10 скоропостижно осъществи пробив в средата на сета, който впоследствие защити умело, печелейки подаванията си от ситуация 15:40, с което навярно обезкуражи изцяло Стан и необезпокоявано посредством втори брейк в актива си сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В здрава битка: Фриц отрази 5 сетбола и сложи край на участието на бившия шампион Вавриника Мартин Петков
Теми:  
atp | монте карло | Стан Вавринка | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook