Вайда за раздялата с Джокович: Новак предпочете Иванишевич пред мен

от в 21:30 на 03.05.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден стана ясно, че Мариан Вайда се е завърнал в ATP Тура и вече отговаря за подготовката на своя сънародник Алекс Молчан. Това определено се явява голямо предизвикателство за специалиста, който е работил единствено с Новак Джокович през последните 15 години и е поставил собствената си летва изключително високо.

Вайда и Молчан в момента се намират на тренировъчен лагер в Братислава, след което ще излетят за Рим, където левичарят ще вземе участие на Мастърса в Рим. Част от новосформирания екип е и бившият номер 36 Карол Бек, чиито услуги ще дадат възможност на световния номер 47 да си сътрудничи едновременно с двама наистина сериозни познавачи на играта.

Бившият треньор на Джокович пък разкри, че все още е в прекрасни отношения с Ноле, споделяйки следното в интервю за Tennis Majors:

"Разделихме се напълно приятелски с Новак. Не съм му казвал, че вече работя с Молчан, но го съобщих на Горан Иванишевич. така че вече и Джокович със сигурност е запознат с новината. Всъщност с Горан планираме играчите ни да се подготвят заедно на Ролан Гарос и да проведем няколко съвместни занятия.  

С Джокович се разделихме поради комбинация от различни причини. Той вече искаше да се съсредоточи главно върху турнирите от Големия Шлем и може би е преценил, че няма нужда от толкова много хора в екипа си. Прекарахме наистина дълго време заедно и напълно разбирам защо предпочете Иванишевич пред мен.

За мен е важно да имам дългосрочен работен план и нямаше смисъл да стоя в екипа, за да се присъединявам единствено за "мейджър" състезанията. Все още следя изкъсо мачовете на Новак и е напълно разбираемо, че не е в най-добрата си кондиция, имайки предвид случилото се в Австралия и невъзможността да играе на повечето надпревари. Сега постепенно напредва, само че все още има още какво да подобрява. Очаквам да има известни проблеми в Мадрид и Рим, но би трябвало отново да е на 100 процента за Ролан Гарос.

Самият аз прецених да приема предложението на Алекс Молчан, тъй като е най-добрия играч от моята страна и това надделя във вземането на крайното решение. Имах множество предложения, щом отстъпих мястото си в щаба на Джокович, ала наистина исках да помогна на друг словак и това ми дава сериозно количество енергия за бъдещето" - признава Вайда.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вайда за раздялата с Джокович: Новак предпочете Иванишевич пред мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс молчан | интервюта | любопитно | мариан вайда | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook