Въпреки заканите за бойкот: Свитолина излезе на корта и разгроми Потапова в Монтерей

от в 11:34 на 02.03.2022
Владислав Риждов

Преди дни Елина Свитолина подкрепи позицията за спирането на правата на руските тенисисти и първоначално отказа да излезе за първия си мач в Монтерей срещу Анастасия Потапова, заявявайки, че няма да участва в мачове срещу представители на Русия и Беларус, докато ATP, WTA и ITF не обявят руските състезатели за неутрални. Ден по-късно обаче украинката промени своето решение, след като заяви, че е постигнала договорка с организаторите на турнири и в крайна сметка изигра първия си мач, разгромявайки опонентката си с 6:2 6:1 за малко над час престой на корта.

Украинката наложи високо темпо още със старта на срещата между двете и бе безкомпромисна в първите четири гейма, които отидоха на сметката ѝ. След това дойде ред на Потапова да се разпише в резултата, прекъсвайки серията на топ поставената, но силите на 20-годишната рускиня стигнаха само за два гейма, преди Свитолина да се доближи до крайната победа. 

Несъмнено по-добрата от двете беше световната номер 15, а това продължи да бъде видно и във втория сет. Двете спечелиха откриващите си подавания, но впоследствие Свитолина бързо пое водачеството и с ранен брейк поведе с 3:1. Първата ракета на Украйна надиграваше съперничката си във всеки един аспект на корта и до края нямаше особени затруднение да затвърди аванса си. Свитолина пречупи още на два пъти сервиса на Потапова, с което окончателно сложи точка на двубоя, осигурявайки си мач срещу Виктория Томова в битка за място на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Въпреки заканите за бойкот: Свитолина излезе на корта и разгроми Потапова в Монтерей Владислав Риждов
Теми:  
wta | анастасия потапова | виктория томова | елина свитолина | монтерей | обзор | тенис турнир в монтерей

Коментари





Следвайте ни в Facebook