Вашингтон: Еванс отрази мачбол и сломи Фриц; олимпийският сребърен медалист също е аут

от в 07:51 на 05.08.2022
Мартин Петков

В един от мачовете определяни като гвоздеите на програмата през днешния ден на турнира във Вашингтон, на корта излязоха първата ракета на домакините Тейлър Фриц и Даниел Еванс. Сблъсъкът изглеждаше като поредния рецитал на твърди кортове от страна на американеца, ала куп грешки във важните моменти, сред които и пропуснат мачбол, позволиха на британеца да се завърне в мача и той се поздрави с победата след 3:6 7:6(6) 4:1 и отказване, осигурявайки си среща на четвъртфиналите със сензацията Йошихито Нишиока.

Световният номер 13 бе безпощаден на старта и за радост на местните фенове, спечели пет от дебютните шест гейма, като по този начин взе сериозен аванс в резултата. Фриц допусна да изгуби единия си брейк, но нямаше място за колебания в идните минути и записа откриващия сет на сметката си.

Американецът прехвърли високото ниво в играта си и в началото на втората част, като подпечата доминацията си с пробив за 2:0. Британецът, губейки със сет и брейк, продължи да излъчва завидно спокойствие и навакса пасива си, за да докара нещата до тайбрек, в който след много обрати отрази мачбол и още с първия си сетбол съумя да изравни резултата в отделните части.

Третият и решителен сет бе изпълнен с множество пробиви при старта си, но проблем с физическото състояние на първата ракета на домакините, който навярно бе повлиян от огромната жега, го принуди да се откаже и световният номер 40 стигна до победата.

В един от откриващите за деня мачове в игра видяхме седмия поставен Карен Хачанов и една от сензациите на турнира до момента в лицето на Йошихито Нишиока. Срещата биваше ръководена от наглед силните подавания на двамата състезатели, като те си размениха само по един пробив в сблъсъка, но японецът се оказа по-приспособим и отмъкна успеха след два тайбрек сета - 7:6(2) 7:6(1).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вашингтон: Еванс отрази мачбол и сломи Фриц; олимпийският сребърен медалист също е аут Мартин Петков
Теми:  
atp | вашингтон | даниел еванс | йошихито нишиока | карен хачанов | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook