Вавринка има за какво да съжалява, отпадна нелепо от сърбин в Маями

от в 21:11 на 23.03.2019
Калоян Пламенов

Стан Вавринка отпадна много изненадващо на старта на турнира в Маями, след като в мач от втория кръг загуби от сърбина Филип Крайнович. Последният стигна до успеха след 5:7, 6:2, 7:6(5) след епична битка, която продължи 2 часа и 42 минути.

В първия сет швейцарецът имаше аванс от пробив и три точки за втори пробив в шестия гейм. Той обаче не само, че не успя да ги оползотвори, а и Крайнович върна пробива и изравни резултата на 4:4 в геймовете.

Все пак Вавринка се окопити и след решителен пробив на нула в последния дванадесети гейм спечели първия сет. Вторият сет обаче бе за сърбина, който по категоричен начин с пробиви в третия и седмия гейм стигна до успеха.

В третия сет Стан проби за 3:1 гейма, но последва моментален рибрейк. В крайна сметка до края на частта нямаше повече пробиви и се стигна до тайбрек. В него швейцарецът имаше аванс от два минипробива и 5:2 точки.

На свой сервис можеше да затвори мача, но неговият опонент върна и двата минипробива. След това в при 6:5 в своя полза Крайнович стигна до решителен минипробив с който спечели и самия мач. 

В третия кръг Крайнович ще срещне Роджър Федерер или Раду Албот. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка има за какво да съжалява, отпадна нелепо от сърбин в Маями Калоян Пламенов
Теми:  
Стан Вавринка | тенис турнир в маями | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook