Вавринка: Не знам дали някога ще играя както преди, срещу Ноле ще е трудно

от в 02:50 на 22.06.2018
Мария Петрова

Стан Вавринка изрази мнение, че Новак Джокович има шансове да спечели Уимбълдън тази година. Двамата играха в турнира при дуетите в Куинс, но загубиха още в първия кръг. Те отстъпиха с 4:6, 6:7(2) на Маркус Даниел и Уесли Куулхоф за 73 минути.

"Винаги е забавно да играя с него. Той е прекрасен приятел. Имаше много неща, за които да говорим. Не изиграхме най-добрия мач, но бе приятно. Мисля, че той има голям шанс да спечели и може да го направи. Играе добре. Винаги е обичал да играе на трева. Винаги е бил силен на тази настилка. Ако е здрав на 100%, ще бъде труден за побеждаване", коментира Вавринка.

Швейцарецът обобщи и своето състояние, след като прави опит да се завърне след операция на коляното.

"Започнах от нулата. Вярвам напълно на коляното си. Откакто започнах да играя на трева, се изненадах приятно. В Париж беше тежко, беше трудно и да поддържам ниво. След това прекарах две седмици, в които работих усърдно върху физиката си. Когато пристигнах тук, се чувствах страхотно. Със сигурност обаче не е напълно същото като преди, а има и неща на корта, които не са същите, най-вероятно никога повече няма да са. Но вярвам, че съм достатъчно силен в момента, за да покажа най-добрия си тенис. Дали ще е достатъчно? Не знаем", заяви трикратният шампион от Шлема, който загуби поединично в Лондон от Сам Куери.

В същото време самият Вавринка получи специална покана за участие на турнира в Ийстбърн. Швейцарецът, който се намира на 261-то място в ранглистата, не е участвал в това състезание от 2007.

Добрата новина за Вавринка е, че няма много точки за защита на Уимбълдън, тъй като миналата година загуби на старта. Впоследствие се подложи на операция през август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Не знам дали някога ще играя както преди, срещу Ноле ще е трудно Мария Петрова
Теми:  
Стан Вавринка | тенис турнир в куинс

Коментари





Следвайте ни в Facebook