Вавринка: Обичам мачовете с Джокович; той се страхува от мен и стилът му ми пасва

от в 21:35 на 06.02.2022
Калоян Соколов

Станислас Вавринка трябваше да претърпи две операции на ходилото и пропусна почти целия изминал сезон. Швейцарецът изигра само два двубоя през 2021-ва, като за последно го видяхме в игра на турнира в Доха, където загуби от Лойд Харис още на старта. Стан обаче поднови активни тренировки през вчерашния ден и има вероятност да го видим в игра още през следващия месец.

Трикратният шампион от Шлема пък по никакъв начин не страни от медиите по време на възстановителния си период и даде любопитно интервю за Eurosport, в което разкри повратния момент в своята кариера и призна колко много обича да се изправя срещу световния номер едно Новак Джокович, а ето и пълното изказване на Stanimal:

"Всичко се промени за мен през 2013-а година, когато Джокович ме победи в епичен петсетов осминафинал на Аустрелиън Оупън. Тогава разбрах, че действително мога да побеждавам най-добрите в света и мога да постигна значително повече в тениса. Двубоят завърши много късно през нощта, като качеството на игра и атмосферата бяха великолепни. През същата година достигнах до първия си полуфинал от Големия шлем, но Новак отново се оказа непреодилимо препятствие за мен на онзи US Open.

Съдбата ми даде още една възможност, защото последва нова среща между нас на следващото Открито първенство на Австралия, която пак щеше да се реши в пети сет и този път си казах, че просто няма как да загубя. В този момент прогоних всякаква вътрешна нервност и съмнения, което ми помогна да спечеля и сякаш тогава наистина преминах на ново ниво в играта си и скоро вече бях "мейджър" шампион.

Честно казано винаги съм обичал мачовете с Джокович и той е бил предпочитан за мен съперник, ако трябва да го съпоставям с другите членове на Голямата тройка. Неговият стил ми пасва отлично, макар че ме е побеждавал безброй много пъти. Знам, че Новак се страхува от мен, а това важи най-вече за битките ни в Големия шлем и аз действително го усещам, когато излизам на корта. Ноле винаги играе на максималното си ниво срещу мен, защото знае на какво съм способен" - завърши Вавринка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: Обичам мачовете с Джокович; той се страхува от мен и стилът му ми пасва Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | интервюта | любопитно | новак джокович | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook