Вавринка постигна четирисетов успех над Кьопфер

от в 14:15 на 30.09.2020
Петър Колев

Стан Вавринка се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция след победа в четири сета над германеца Доминик Кьопфер. Това бе първа среща между двамата тенисисти, като швейцарецът се наложи благодарение на агресивната си игра от дъното на корта. В следващия кръг на надпреварата шампионът от 2015 г. ще се изправи срещу победителя от мача между Йошихито Нишиока и Уго Гастон.

Срещата започна равностойно, като и двамата тенисисти съумяваха да взимат подаванията си без особени затруднения. Все пак Вавринка бе този, който бе първият, достигнал до точка за пробив в четвъртия гейм, но не съумя да я материализира. В следващия гейм поставеният под №16 показа хладнокръвие, измъкна подаването си 0:40 и достигна до паритет в геймовете - 3:3. Швейцарецът продължи да атакува сервиса на своя съперник и осъществи късен пробив за 5:3. Той осъществи третия си сет пойнт и затвори частта за 6:3.

Подемът на Вавринка продължи и в началото на втория сет, като осъществи два ранни пробива, нямаше затруднения от начален удар и набързо поведе с 4:0. Той диктуваше темпото при разиграванията от дъното на корта и реализираше множество уинъри. До края частта изненади нямаше и по този начин Стан учеличи преднината си в отделните части след 6:2.

Кьопфер показа характер в началото на третия сет, като измъкна първите си две подавания след като оспаси общо три точки за пробив. С развитието на срещата германецът стваше се по-равностоен при по-дългите размени на удари от дъното на корта и си създаваше повече възможности в сервис геймовете на Вавринка. Той достигна до първата си възможност за пробив в сета, реализира брейк и затвърди, за да намали изоставането си в сетовете - 6:3.

Вавринка отново намери играта си в четвъртия сет, започна да играе по-агресивно и да осъществява уинъри както от форхенд, така и от бекхенд. Кьопфер не успяваше да бъде конкурентен в по-дългите разигравания и инкасира два пробива в началото на частта - 0:4. До края на срещата изненади нямаше - швейцарецът не допусна рибрейк, като затвори срещата за малко над два часа игра на корта за крайното 6:3 6:2 3:6 6:1.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка постигна четирисетов успех над Кьопфер Петър Колев
Теми:  
доминик кьопфер | ролан гарос | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook