Вавринка преди мача с Гришо: След операцията ми отне време да вляза в топ форма

от в 04:12 на 30.05.2019
Георги Христов

Григор Димитров и Стан Вавринка предстои да се срещнат за девети път в съперничеството си. И то на четвърти различен турнир от Големия шлем. До момента те са си разменили по четири победи, но Вавринка е взел успехи на Australian Open, US Open и Уимбълдън.

Сега той се завръща след травма за най-важната част от сезона. Към момента Стан е 28-и в ранглистата и се бори за първата си титла избщо през 2019.

Както е известно Вавринка е шампион на Откритото първенство на Франция от 2015. "Знам колко добре мога да играя. Доволен съм от начина си на представяне. Бях наистина агресивен и се движех по корта много по-добре отколкото в първия кръг.

"Харесват ми условията за игра. Знам колко успешен мога да съм тук. В тренировките успявах да се натоварвам подобно на такъв мач. Много съм доволен, но това е само един двубой. Искам да съм готов за следващия.

"След операцията на коляното ми отне време, за да вляза в оптимално физическо състояние да играя като днес," коментира Вавринка преди сблъсъка с Григор Димитров в петък.

До момента Димитров и Вавринка са си разменили по четири победи през годините. Швейцарецът е побеждавал Гришо на всеки от останалите три турнира от Големия шлем - включително на US Open и Уимбълдън през 2018.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка преди мача с Гришо: След операцията ми отне време да вляза в топ форма Георги Христов
Теми:  
григор димитров | григор димитров - стан вавринка | ролан гарос | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис бг вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook