Вавринка разкри най-ценния съвет, който е получавал от Федерер

от в 14:43 на 19.07.2020
Анисия Стоева


Роджър Федерер и Стан Вавринка са едни от силно почитаните двойки сънародници в мъжкия тенис. Всеки път, когато двамата се изправят един срещу друг на корта, цяла Швейцария се наслаждава на епичната битка помежду им.

Златният им медал на двойки от Олимпиадата в Пекин през 2008г. и победата им на Купа Дейвис през 2014г. са по-специални за тях от победите им на сингъл в Шлема. Швейцарският тандем си спомня със задоволство тези триумфални епизоди и до ден днешен.

Вавринка

Вавринка е прекарал значително време от своята тенис кариера в присъствието на Федерер. По време на всичките тези години Стан е имал огромно количество възможности да се учи от Маестрото. Той разкри и най-ценния съвет, който е получавал от Роджър. Ето какво каза Стан:


,,Важността на това да живееш в настоящия момент. От 25 години той (Роджър Федерер) ежедневно е търсен от пресата, феновете, пътуванията, турнирите, тренировките. Дните му са абсолютно запълнени и въпреки това той остава невероятно спокоен" - казва Стан пред L’Illustré

вавринка

,,Дори когато трябва да прави нещо, което не му се нрави толкова, той го върши по старателен начин - по-добре от всеки друг. През годините съм се опитвал да се подобря и в това отношение."

3-кратният шампион от Шлема ярко помни първата си среща с Федерер, състояла се на клей кортовете в Бийл, Швейцария. Още тогава Федерер вече размахваше ракетата си в Тура, а Вавринка навлизаше в професионалния тенис:


,,Да, много добре помня. Беше на клей корт в Бийл. Бях на 16 и присъствах там като спаринг партньор. Помня, че се чувствах изключително напрегнат и парализиран при идеята да объркам ударите. Дадох всичко от себе си, бях се зачервил след само пет минути на корта" - добави Вавринка.


вавринка



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка разкри най-ценния съвет, който е получавал от Федерер Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook