Мачове на живо
Приключил
Григор Димитров 6467
Иржи Лехечка 4635
LIVE
Лиам Броуди 0443
Ник Кирьос 15665

Вавринка се поздрави с нов рутинен успех и е на 1/2-финал в Доха

от в 16:33 на 10.01.2020
Марк Хаджижеков
Стан Вавринка записа нова комфортна победа, този път срещу Аляж Бедене на четеъртфиналите на турнира от серията ATP 250 в Доха. Швейцарецът надделя след рутинното 6:3 6:4, като по-късно днес Стан ще излезе отново на корта, за да изиграе и полуфиналния си мач срещу Корентен Муте, който отстрани Фернандо Вердаско след 6:4 4:6 6:4.

В началото на двубоя Вавринка не бе особено енергичен, като швейцарецът трябваше да отразява два брейкбола още във второто си подаване за срещата. След грешка от воле на Бедене и марков бекхенд уинър по правата обаче Стан заличи тези ооасности и не след дълго отново излезе напред в резултата.

Ударите от основната линия започваха да функционират все по-добре за „Stan the Man”, който изпълняваше поредица печеливши удари, най-вече от обратния си удар.

https://twitter.com/doublefault28/status/1215638016913481729?s=20

Същевременно интензитетът на игра у Бедене намаляваше с всяка изминала точка, а след няколко неточности словенецът инкасира решителен пробив, тъй като до края на откриващата част Вавринка бе абсолютно безкомпромисен на начален удар, за да поведе в сетовете.

Бившият номер три в света заиграваше все по-уверено, а това носеше само лоши новини за неговия съперник, който изостана с 0:40 още в първия си сервис гейм за втората част. При третия си брейкбол Вавринка отново реализира уинър от любимия си бекхенд, за да затвърди напълно преимуществото си в този двубой.

До края на мача Стан не срещна никакви премеждия на начален удар, а поредният безпроблемен сервис гейм при 5:4, спечелен на нула, гарантира на швейцареца място сред последните четирима в столицата на Катар.

Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Вавринка се поздрави с нов рутинен успех и е на 1/2-финал в Доха Марк Хаджижеков

Коментари

Следвайте ни в Facebook