Вавринка: След края на сезона ще мисля за целите си през 2019 (видео)

от в 20:04 на 17.09.2018
Георги Христов

Швейцарският №2 Стан Вавринка започна с победа турнира в Санкт Петербург. Световният №88 надигра словенеца Аляж Бедене със 7:5, 7:6(5) за час и 48 минути на корта.

Така Вавринка вече води с 3:1 в преките мачове с Бедене. Във втори кръг той ще има доста по-сериозно изпитание в лицето на местния представител Карен Хачанов.

"Турнирът е по-добър от преди две години. Доволен съм от организацията.

"Карен е млад играч и прогресира. Представи се добре на US Open. Трудно е да се каже кой ще бъде фаворит, все пак той играе у дома. Готвя се за труден мач," коментира Стан.

Той говори и за неубедителните си изяви през сезона. "Всичко е наред, вече играя на достатъчно добро ниво. През лятото победих играчи от топ 15. В Торонто загубих от Надал, а в Синсинати от Федерер. На US Open стартирах добре, но в трети кръг не се справих с Раонич. Трябва търпение.

"Не гледам твърде напред. Ако играя добре, ще подобря формата си. Искам да завърша силно 2018. След това ще си поставям цели," допълни още Вавринка, който постигна най-добрите си резултати в Шлема през годината срещу Григор Димитров, когото надигра на Уимбълдън и US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: След края на сезона ще мисля за целите си през 2019 (видео) Георги Христов
Теми:  
Стан Вавринка | тенис турнир в санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook