Вавринка: След операцията се завърнах заради тези моменти (видео)

от в 21:54 на 03.06.2019
Георги Христов

В последните две години Стан Вавринка претърпя две операции на коляното. Той бе в топ 5 и в периода 2014-2016 стигна до няколко титли от Големия шлем преди да се подложи на интервенция през август 2017. През миналия сезон пък за последно игра на Уимбълдън през лятото и през юни падна до №263.

На тазгодишния "Ролан Гарос" обаче победи Григор Димитров с 3:0 сета, а след това и световния №6 Стефанос Циципас след петчасов трилър и 3:2 сета.

"Ето заради тези емоции се завърнах - със сигурност. Да играя пред такава публика и страхотна атмосфера. В мачове от пет сета на турнирите от Големия шлем. Именно затова отново играя след операцията. Обичам и се наслаждавам да бъда пред много хора, на най-големите турнири. Случилото се беше много специално," заяви Stan The Man.

Преди да пристигне в Париж Вавринка бе в серия от три поредни загуби. Общо 11 пъти бе губил на старта на турнири, след като претърпя операцията, но той сподели че е продължавал да вярва във възможностите си.

"Не можем да говорим за саможертва, когато правиш това, което обичаш. Определено последните две години бяха тежки. Щастлив съм от работата ми с екипа ми. Нивото ми на игра се повишава. Ако успея да го достигна сега ще бъде чудесно, ако не ще бъде следващия път."

"Беше изумителна битка с Циципас. Само един сантиметър можеше да промени името на победителя. Смятам, че той заслужаваше наравно с мен победата. Знам, че това е трудно поражение за него, но битката си заслужаваше. Борих се и успях да поддържам нивото му, въпреки че бях уморен. Атмосферата беше нещо специална, днес повече отвсякога."

Сега за шампиона от 2015 в Париж предстои нова голяма битка - с неговия добър приятел Роджър Федерер. Интересното е, че през същата тази година Стан победи по пътя към трофея именно Маестрото в четвъртфиналите.

"Затова продължавам да се състезавам и всеки ден тренирам. Да печеля такива големи мачове," каза още Вавринка в навечерието на срещата със своя сънародник.

Дайте прогнозите си за "Ролан Гарос" - спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка: След операцията се завърнах заради тези моменти (видео) Георги Христов
Теми:  
Stan The Man | ролан гарос | Стан Вавринка | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook