Вавринка спечели маратонския сблъсък с Циципас и си уреди среща с Федерер

от в 20:18 на 02.06.2019
Калоян Пламенов

Стан Вавринка успя да спечели маратонския мач срещу Стефанос Циципас и го победи след 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 за 5 часа и 11 минути игра. По този начин той се класира за 1/4-финалите на "Ролан Гарос".

Швейцарецът успя да си уреди сблъсък със своя добър приятел и сънародник Роджър Федерер срещу когото има само 3 победи и цели 22 загуби. 

Не може да не се отбележи, че по време на мача Вавринка имаше претенции, след като реферът не санкционира с наказателна точка неговия противник, който първо си счупи ракетата, а малко след това след направеното предупреждение прати една топка в трибуните. 

В първия сет на мача между швейцареца и гръцкият тенисист пробиви нямаше и всичко се реши в тайбрек в който Стан победи след 8:6 точки, докато във втория сет Циципас взе аванс от пробив и 3:0 гейма, който обаче бе стопен и пробивът не върнат.

След това двамата си размениха по още един пробив преди гръцкият младок да пробие решително за 7:5 и да спечели частта. В третия сет с пробив в тилдановия гейм швейцарският тенисист отново дръпна в сетовете.

В четвъртия сет Циципас проби първи, но Стан върна пробива. Гръцкият играч обаче проби отново за 4:2 и успя да го задържи до края. В петия решителен сет всичко се реши в последния гейм, в който Вавринка проби на 30 и спечели мача. 

Кой ще спечели "Ролан Гарос"? Спечелете раница, ракета или маратонки HEAD


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Вавринка спечели маратонския сблъсък с Циципас и си уреди среща с Федерер Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на франция | роджър федерер | ролан гарос | Стан Вавринка | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook